Газові «потоки» потрібні росії тільки для того, щоб постачати у Європу проблеми - Зеленський

Газові «потоки» потрібні росії тільки для того, щоб постачати у Європу проблеми - Зеленський

Укрінформ
Що довше росія залишатиметься на світовому енергетичному ринку, то довше там не буде стабільності.

Про це Володимир Зеленський сказав у відеозверненні, передає Укрінформ.

"Звичайно, варто сьогодні звернути увагу і на інший аспект російського шантажу в галузі енергетики. Знову обмежується постачання газу в Німеччину через перший "Північний потік", і знову звучать абсурдні заяви про те, що нібито можна щось компенсувати через "Північний потік - 2". Ці "потоки" потрібні росії виключно для того, щоб постачати у Європу проблеми, а не допомагати комусь там із газом. Зараз це абсолютно очевидно. Що довше держава-терорист залишатиметься на європейському та світовому енергетичному ринку, то довше не буде на ньому стабільності", - зазначив Зеленський.

За його словами, що швидше європейці підготують свої енергетичні системи для існування без будь-якого постачання енергоносіїв з росії, то швидше зможуть спокійно переживати будь-які зими.

Читайте також: газпром на три дні повністю зупинить Nord Stream

Як повідомлялося, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба порівняв ідею деяких німецьких політиків щодо запуску "ненадовго" "Північного потоку - 2" з наркоманією і заявив, що залежність від російського газу вбиває.

Віцеспікер Бундестагу від Вільної демократичної партії, яка входить до владної коаліції, Вольфганг Кубікі в інтерв’ю ЗМІ висловився за відкриття російського газопроводу "Північний потік - 2", щоб заповнити газосховища на зиму, а після цього знову закрити. Своєю чергою речник федерального уряду ФРН заявив, що канцлер і уряд навіть не розглядають можливість запуску наразі в експлуатацію цього трубопроводу.

Читайте також: Тема Nord Stream 2 має бути закрита назавжди - Єрмак

Скандальний газогін "Північний потік - 2" було добудовано попри санкції та перешкоди на початку осені минулого року. Сертифікація його була зупинена 22 лютого, після рішення москви визнати так звані "л/днр".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-