Банкам дозволили продавати клієнтам банківські метали — НБУ

Банкам дозволили продавати клієнтам банківські метали — НБУ

Укрінформ
Нацбанк надав право банкам продавати клієнтам банківські метали з фізичною поставкою у відділеннях. Відповідне рішення набирає чинності 20 серпня.

Про це повідомляє Національний банк України, передає Укрінформ.

«Національний банк України з 20 серпня 2022 року надав право банкам продавати клієнтам банківські метали з фізичною поставкою у відділеннях», — йдеться в повідомленні.

Продаж здійснюватиметься у межах залишку банківських металів у касі банку станом на 19 серпня 2022 року. Додатково до цього залишку включається обсяг перевищення купівлі банківських металів із фізичною поставкою над обсягом їх продажу за всіма банківськими металами з фізичною поставкою, що розраховується в тройських унціях за кожним із металів окремо, починаючи з 19 серпня 2022 року та протягом наступних операційних/робочих днів.

У Нацбанку очікують, що це рішення сприятиме подальшій стабілізації ситуації в готівковому сегменті валютного ринку завдяки частковій переорієнтації попиту на готівкову іноземну валюту в банківські метали.

Регулятор нагадав, що раніше банки мали змогу продавати клієнтам банківські метали лише в тих відділеннях, які розташовані на територіях, що перебувають під загрозою окупації державою-агресором.

Читайте також: НБУ розробив вимоги до функціонування системи кіберзахисту в банківській системі

Як повідомлялося, з 21 липня НБУ дозволив банкам продавати українцям безготівкову валюту із подальшим розміщенням її на депозит на строк від трьох календарних місяців без права дострокового розірвання у межах щомісячного ліміту 50 тис. грн (в еквіваленті).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-