У Чорноморську чекають ще на п'ять суден для завантаження збіжжям

У Чорноморську чекають ще на п'ять суден для завантаження збіжжям

Укрінформ
У порту «Чорноморськ» очікують на прибуття ще п'яти суховантажних суден для завантаження експортним українським збіжжям.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє у Фейсбуці пресслужба Адміністрації морських портів України, пославшись на керівника ДП «АМПУ» Олексія Вострікова.

«Сьогодні ми очікуємо на захід до порту Чорноморськ п’яти суден. Це найбільший показник за час роботи «зернового коридору». Нам потрібно дотримуватись таких темпів, щоб вийти на місячний обсяг перевалки більше 3 млн тонн з інтенсивністю близько 100 суден на місяць», - зазначив Востріков.

За його словами, команда АМПУ працює на результат - максимально швидко обробляє судна та безпечно відправляє продовольчі каравани. Але основна мета – підвищення інтенсивності роботи зернового коридору на вхід до портів.

В АМПУ констатували, що 16 серпня з портів вийшов найбільший караван з п’яти суден, а сьогодні очікують на захід такого ж каравану під завантаження понад 70-ма тисячами тонн пшениці, висівок, соняшникової олії та кукурудзи.

Загалом у межах реалізації Ініціативи про безпечне транспортування зерна та продуктів харчування за 17 днів роботи зернового коридору з українських портів вийшли 24 судна. Такого показника вдалося досягти завдяки збереженим колективам у філіалах, які швидко відновили нормальне функціонування портів.

Читайте також: «Зерновими коридорами» з України вже вивезли понад 563 тисячі тонн агропродукції

Як повідомлялося, у Стамбулі 22 липня за участю України, ООН, Туреччини та Росії відбулося підписання двох документів щодо створення коридору для вивезення зерна з трьох портів на українській території – «Чорноморськ», «Одеса» та «Південний».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-