Прем’єр доручив прискорити перехід на розмитнення авто через «Дію»

Прем’єр доручив прискорити перехід на розмитнення авто через «Дію»

Відео
Укрінформ
Прем’єр-міністр Денис Шмигаль доручив прискорити процес переходу на розмитнення авто через застосунок "Дія".

Про це він сказав під час засідання уряду, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Уряд ще в червні подав до Верховної Ради законопроєкт щодо розмитнення авто через Дію. Люди чекають цих змін. Швидке розмитнення — не єдина новація цього законопроєкту. Усуваємо також людський фактор у питанні визначення ставок, за якими відбувається розмитнення. Тобто всі можливі схеми із заниженням вартості, підробленими інвойсами, неіснуючими пошкодження — усе це має зникнути раз і назавжди", сказав він.

Читайте також: Мінінфраструктури представить проєкт електронної черги на кордоні - Шмигаль

За словами Шмигаля, запропоновані процес і формула, за якими відбувається розмитнення, максимально прості. Заповнення форми — до 10 хвилин, і одразу сплата через Дію. Замість нинішніх чотирьох платежів, які створювали бюрократію і складнощі, тепер буде один платіж.

Прем’єр також наголосив, що дерегуляція, цифрова держава та спрощення процедур — це визначальні принципи всіх реформ, які запускаються.

Читайте також: Шмигаль: Заборона в'їзду росіян у ЄС - це про безпеку і справедливість

«Насамперед принцип дерегуляції ми реалізовуємо для спрощення умов ведення бізнесу. За останні пів року понад 500 різних дозволів були або повністю прибрані, або переведені у декларативну форму», - нагадав він.

Шмигаль додав, що сьогодні уряд затвердив законопроєкт, який передбачає скасування ще 17 документів дозвільного характеру».

Як повідомляв Укрінформ, уряд доручив профільним міністерствам активізувати процес щодо відкриття спільних пунктів пропуску на кордоні з ЄС.

Фото: КМУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-