На Донеччині зібрали вже 70% урожаю зернових

На Донеччині зібрали вже 70% урожаю зернових

Укрінформ
На Донеччині, попри ризики через ворожі обстріли, завершуються жнива, на вільній від ворога території області уже зібрано 70% врожаю зернових.

Про це у Фейсбуці повідомила Донецька обласна військова адміністрація, передає Укрінформ.

«Незважаючи на ризики, аграрії Донеччини продовжують збирати врожай зернових та зернобобових. На неокупованій території області жнива завершуються: з 313 тисяч га, які були засіяні зерновими, зібрано врожай вже з 70 відсотків», - зазначила заступник директора департаменту - начальник управління земельних відносин та цифрової трансформації Олена Рибакова.

За її словами, жнива дещо вповільнились не тільки через безпекову складову, а й через погодні умови.

Рибакова нагадала, що до початку широкомасштабного вторгнення рф в області передбачалось засіяти 1 млн 41 тисячу га сільськогосподарських угідь. Наразі на неокупованій території посіяно 313 тисяч гектарів зернових та зернобобових, 197 тисяч гектарів соняшнику та 54 тисячі гектарів інших культур.

Читайте також: В Україні вже зібрали понад 20 мільйонів тонн зерна

Щодо тимчасово захопленої території, то станом на 24 лютого там було посіяно 110 тисяч га озимої пшениці та 15 тисяч га озимого ріпаку, а під посіви інших культур залишалось 355 тисяч гектарів. Про стан проведення посівної та жнив на цих територіях інформації немає, констатували в ОВА.

Як повідомлялося, за інформацією Міністерства аграрної політики та продовольства, урожай пшениці у цьому році очікується на рівні 18–20 млн тонн, що в п’ять разів більше від внутрішньої харчової потреби.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-