Saudi Aramco заявила про рекордний квартальний прибуток у $48,4 мільярда

Saudi Aramco заявила про рекордний квартальний прибуток у $48,4 мільярда

Укрінформ
Національна нафтова компанія Саудівської Аравії Saudi Aramco відзвітувала про рекордний прибуток: за другий квартал поточного року вона заробила $48,4 млрд.

Про це повідомляє BBC, передає Укрінформ.

У порівнянні з аналогічним періодом минулого року чистий прибуток саудівської компанії зріс на 90%. Це найвищий показник зростання за три роки, що минули від першого розміщення акцій  Saudi Aramco на біржах.

Як зазначається, за оцінкою експертів Bloomberg, це може бути "найвищим скоригованим квартальним прибутком серед усіх публічних компаній". Тобто минулого кварталу Aramco заробила більше, ніж будь-яка з компаній, чиї акції торгуються на світових біржах.

Читайте також: Україна закликає арабські країни приєднатися до ембарго на російську нафту

Керівництво Saudi Aramco вже заявило, що не переглядатиме розмір дивідендів, передбачених для виплати акціонерам у третьому кварталі на загальну суму $18,8 млрд доларів. Менеджмент також заявив, що компанія продовжить розширюватися і збільшувати видобуток нафти, аби задовольнити зростання попиту.

Як повідомлялося, у травні Saudi Aramco стала найдорожчою компанією у світі, посунувши з першого місця американську Apple.

Фото: Saudi Aramco

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-