До України прибуло судно під завантаження зерном для Ефіопії

До України прибуло судно під завантаження зерном для Ефіопії

Фото
Укрінформ
До порту «Південний» прибуло судно Brave Commander під прапором Ліберії, яке вже завтра почнуть завантажувати зерном для мешканців Ефіопії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство інфраструктури у Фейсбуці.

Зазначається, що судно було зафрахтоване Світовою продовольчою програмою ООН для перевезення продовольства в Ефіопію.

«Від початку обговорення «зернової ініціативи» Україна розуміла свою відповідальність перед соціально незахищеним населенням країн Африки, Азії та країн Латинської Америки, яке традиційно було одним з ключових споживачів української агропродукції. Особливо це стосується допомоги тим, хто безпосередньо знаходиться на межі голоду. Судно Brave Commander вже завтра почнуть завантажувати 23 тисячами тонн українського зерна, яке буде направлено для мешканців Ефіопії», – прокоментував міністр інфраструктури Олександр Кубраков.

Він наголосив, що українці працюють над тим, щоб розблоковані порти стали гарантією стабілізації гуманітарної ситуації в світі.

Як повідомляв Укрінформ, від початку серпня гуманітарним морським коридором з українських портів вдалося вивезти близько 375 тис. тонн зернових вантажів та інших продуктів харчування.

Кораблі, які вивозять на експорт зерно з України Чорним морем, захищені спеціальною буферною зоною в 10 морських миль (близько 18,5 км).

Читайте також: Українські порти сьогодні приймуть ще два судна під завантаження зерном

У Стамбулі 22 липня на пропозицію Організації Об’єднаних Націй Україна, Туреччина та Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш підписали Ініціативу про безпечне транспортування зерна та продуктів харчування з портів "Одеса", "Чорноморськ" та "Південний".

Фото: Міністерство інфраструктури

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-