Нацбанк забрав валютну ліцензію у ще однієї фінкомпанії

Нацбанк забрав валютну ліцензію у ще однієї фінкомпанії

Укрінформ
Національний банк України застосував до ТОВ "Фінансова компанія “Голден групп” захід впливу у вигляді відкликання (анулювання) ліцензії на торгівлю валютними цінностями.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Нацбанку.

Як пояснили, санкцію застосовано за порушення вимог валютного законодавства. “Крім того, встановлено факти перешкоджання цією компанією у проведенні членами інспекційної групи Національного банку позапланової виїзної перевірки, здійснення валютно-обмінної операції без її документального оформлення та інші порушення”, - додали в НБУ.

ТОВ "Фінансова компанія “Голден групп” має 18 “обмінників” і охоплює приблизно 0,15% ринку готівкового обміну валют.

Минулого тижня за такі ж порушення Національний банк позбавив ліцензій на торгівлю валютними цінностями чотири фінансові компанії, які загалом контролювали 15% вітчизняного ринку готівкового обміну.

Читайте також: Нацбанк відкликав ліцензії чотирьох компаній, що займаються обміном валют

Нагадаємо, для мінімізації спекуляцій на валютному ринку в умовах війни регулятор посилив вимоги до небанківських фінансових установ та операторів поштового зв’язку, які здійснюють торгівлю валютними цінностями в готівковій формі (обмін валют). Станом на 10 серпня Національний банк здійснив 57 перевірок структурних підрозділів 19 небанківських фінустанов.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-