Нацбанк скасував низку валютних обмежень для волонтерів

Нацбанк скасував низку валютних обмежень для волонтерів

Укрінформ
Національний банк України з 6 серпня 2022 року спрощує низку обмежень для підтримки діяльності волонтерів на тлі вторгнення російської федерації.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба НБУ

«Розуміючи важливість і ефективність волонтерського руху України та його вагоме значення в умовах повномасштабної війни, Національний банк дав змогу банкам не застосовувати ліміт на розрахунки фізичних осіб-волонтерів із гривневих платіжних карток за кордоном з метою купівлі товарів військового призначення», - йдеться в повідомленні.

Ліміт на розрахунки не застосовуватиметься за умови дотримання одночасно таких вимог:

операції за рахунком волонтера є типовими для цієї фізичної особи, та обсяг операцій, що здійснювалися за її рахунками, перевищував еквівалент 100 тис. грн на місяць до 21 липня 2022 року;

подання до банку листа від державного органу або військової частини щодо співпраці з волонтером та замовлення товарів відповідного призначення, якщо сума такої операції перевищує еквівалент 400 тис. грн на місяць;

надання орієнтовної вартості (розрахунку) товару та строків виконання замовлення;

інформування волонтером банку щодо збору коштів з метою оплати продукції.

Читайте також: Банки залучатимуть волонтерів до обговорення закупівлі товарів військового призначення

В НБУ уточнили, що до переліку товарів, які мають змогу купувати волонтери-фізичні особи, належать: рації, бронежилети, каски, шоломи, військова та тактична форма, військове та тактичне взуття, захисний одяг, оптичні прилади для слідкування, безпілотні літальні апарати, спальні мішки, каремати та засоби для надання домедичної допомоги.

«Наявність у банку інформації з відкритих джерел щодо недобросовісної практики діяльності відповідної фізичної особи може бути підставою для відмови банком надалі проводити такі операції в обсязі, що перевищує ліміт у 100 тис. грн на місяць (в еквіваленті)», - додали в НБУ.

Як повідомлялось, Національний банк із 10 серпня 2022 року розпочне публікацію похідних показників Українського індексу міжбанківських ставок овернайт (UONIA).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-