Банки залучатимуть волонтерів до обговорення закупівлі товарів військового призначення

Банки залучатимуть волонтерів до обговорення закупівлі товарів військового призначення

Укрінформ
НБУ разом з банківською спільнотою та волонтерами напрацьовує інструменти для врегулювання питання закупівлі товарів військового призначення.

Про це повідомляє Національний банк України в Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Національний банк не запроваджував валютні обмеження для юридичних осіб для закупівлі товарів військового призначення за кордоном, а також з квітня дав змогу це робити громадянам. Водночас ми розуміємо, що в окремих ситуаціях традиційні шляхи закупівлі товарів військового призначення ускладнилися після введення ліміту на розрахунки із гривневих карток за кордоном. Тому зараз опрацьовуються інструменти для врегулювання таких ситуацій разом із банківською спільнотою, до обговорення яких банки залучатимуть волонтерів», — йдеться в повідомленні.

В Нацбанку зауважують, що всі запроваджені з початку повномасштабного військового вторгнення рф валютні обмеження оновлюються відповідно до нових викликів для фінансової системи. Адже пріоритетом НБУ в умовах війни є забезпечення фінансової та курсової стабільності в Україні.

Водночас ще одним пріоритетом Нацбанку нині є забезпечення діяльності Збройних Сил України. НБУ створив мультивалютний рахунок для збору коштів на потреби захисників України, а також приділяє значну увагу потребам волонтерського руху.

Читайте також: Нацбанк перерахував захисникам України вже майже ₴18 мільярдів

Регулятор наголошує, що він відкритий до діалогу і враховує звернення від волонтерів.

«Враховуючи тривалий характер війни і потреби в підтримці країни після перемоги, НБУ звертає увагу на можливість волонтерів об’єднуватися у спільноти та реєструвати їх як фонди чи громадські об’єднання або ж співпрацювати з уже існуючими фондами для здійснення закупівель», — підкреслюють в Нацбанку.

Як повідомлялося, НБУ вжив додаткових обмежувальних заходів по операціях з платіжними картками за кордоном. Зокрема, із 21 липня змінено ліміт на зняття за кордоном з гривневих платіжних карток із щомісячного (50 тис. грн в еквіваленті) на щотижневий - до 12,5 тис. гривень в еквіваленті. Нові валютні операції за кордоном, як стверджують в Нацбанку, не загрожують діяльності волонтерів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-