Суд повторно арештував 100% корпоративних прав гірничо-збагачувального комбінату - БЕБ

Суд повторно арештував 100% корпоративних прав гірничо-збагачувального комбінату - БЕБ

Укрінформ
Бюро економічної безпеки підтвердило перебування під арештом 100% корпоративних прав ГКЗ, керівництво якого викрито в ухиленні від сплати податку на прибуток на понад 10 млн гривень.

Про це повідомляє пресслужба БЕБ, передає Укрінформ.

«8 червня 2022 року у межах кримінального провадження, досудове розслідування якого здійснюють детективи Бюро економічної безпеки України, районний суд міста Києва повторно арештував 100% корпоративних прав гірничо-збагачувального комбінату. Підставою для клопотання щодо повторного арешту з метою унеможливлення переоформлення прав власності стала ухвала апеляційного суду від 2 червня 2022 року про скасування попереднього арешту корпоративних прав цієї компанії», — йдеться у повідомленні.

У БЕБ зазначають, що суддя районного суду м.Києва дійшов висновку, що підстав для повторного арешту корпоративних прав ГЗК достатньо, та задовольнив клопотання. Відповідну ухвалу було невідкладно скеровано до Міністерства юстиції на виконання.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.

Читайте також: Компаніям з росії та білорусі треба заборонити участь у закупівлях за держкошти - БЕБ

Як повідомлялося, 100% корпоративних прав зазначеного ГЗК було заарештовано співробітниками БЕБ у березні 2022 року відповідно до ухвали суду. Слідство встановило, що підприємство протягом 2020-2021 років здійснювало експорт видобутої титановмісної сировини на адресу підприємств рф та республіки білорусь. При цьому вартість реалізованої продукції була умисно занижена на загальну суму понад 56 млн грн, що призвело до втрат бюджету у вигляді несплати податку на прибуток у сумі понад 10 млн грн.

Окрім того, встановлено, що службові особи товариства, аби приховати докази злочинної діяльності та уникнути притягнення до кримінальної відповідальності, планували здійснити протиправну зміну власника корпоративних прав ГЗК.

Фото: БЕБ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-