На Житомирщині зменшилася урожайність ранніх зернових

На Житомирщині зменшилася урожайність ранніх зернових

Відео
Укрінформ
На Житомирщині урожайність ранніх зернових становить 40 центнерів з гектара, що на 2 центнери менше, ніж торік.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Суспільне.

«На Житомирщині тривають жнива. Вже зібрали 14% ранніх зернових. Середня урожайність складає 40 центнерів з гектара, що на два центнери менше, ніж у минулому році», - розповіла заступниця директора департаменту агропромислового розвитку та економічної політики Житомирської ОВА Ніна Добринська.

За її словами, посівна площа зернових культур становить в області 1 млн 155 тис. га, що на дві тисячі га більше, ніж у 2021 році. Загальний посів збільшився переважно за рахунок технічних культур, зокрема, соняшника. У 2021 році його було 250 тис. га, а нині –279 тис. га. Збільшили також на 200 га площі під гречкою, загалом її посіяли 15,2 тис. га.

«Гірша ситуація у нас із цукровими буряками. Якщо у 2021 році їх посіяли 10,8 тис. га, то в цьому році маємо майже вдвічі менше. І цукрові буряки, на жаль, не посіяли ті райони, які мають цукрові заводи. Наші цукрові заводи Червонецький цукровий завод і цукровий завод ТОВ «Сігнет-Центр» в цьому році працювати не будуть. За інформацією товариства «Сігнет-центр», нині на складах товариства зберігається ще багато цукру, який не реалізований. І тільки з цієї причини це підприємство не сіяло цукровий буряк», - додала Добринська.

Читайте також: Україна планує зібрати цьогоріч до 20 мільйонів тонн урожаю пшениці

Як повідомлялося, на Житомирщині через несприятливі погодні зменшився урожай зернових та зернобобових.

Фото: Житомирська ОВА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-