На Закарпатті створили «земельний банк» для релокації бізнесу і будівництва житла для переселенців

На Закарпатті створили «земельний банк» для релокації бізнесу і будівництва житла для переселенців

Укрінформ
На Закарпатті створили перший в Україні «земельний банк» для релокації бізнесу та будівництва житла для внутрішньо переміщених осіб.

Про це повідомила Закарпатська ОВА, передає Укрінформ.

"На Закарпатті створили та зареєстрували перший в Україні «земельний банк» для релокації підприємств і будівництва житла для ВПО", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, «земельний банк» формує три основні напрямки використання: земельні ділянки під будівництво тимчасового житла для ВПО; земельні ділянки, об’єкти та приміщення для релокованих підприємств і технопарків; земельні ділянки під сільськогосподарський кластер.

Інфографіка: Закарпатська ОВА
Інфографіка: Закарпатська ОВА

«Наша команда провела велику роботу, щоб знайти, проаналізувати й акумулювати необхідні земельні ділянки державної та комунальної форми власності в регіоні, які надалі можуть бути використані для релокації і зведення багатоквартирного житла для потреб ВПО», – зазначив очільник ОВА Віктор Микита.

Він нагадав, що 25 березня усі обласні військові адміністрації отримали завдання від Президента знайти й виділити землю для переміщених компаній та під зведення тимчасового житла для вимушених переселенців і розпочати підготовчі роботи щодо реалізації відповідної програми підтримки.

За словами Микити, тепер регіон готовий до наступного етапу, який передбачає будівництво житла чи передачу готових об’єктів під заселення у квартири, а також подальшу релокацію виробничих потужностей підприємств на Закарпаття.

Джерелами фінансування у межах проєкту можуть бути державний бюджет, донорські/грантові кошти та інвестиції.

Читайте також: За програмою релокації перемістили вже 692 підприємства

Як повідомляв Укрінформ, на Закарпатті запрацювали понад 300 релокованих компаній із регіонів, де ведуться бойові дії.

В області офіційно зареєстровано 150 тисяч внутрішньо переміщених осіб.

Фото: uspp.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-