Цього тижня ПриватБанк захищатиме у судах майже 1 мільярд

Цього тижня ПриватБанк захищатиме у судах майже 1 мільярд

Укрінформ
Цього тижня державний ПриватБанк захищатиме свої майнові інтереси в судах із колишніми власниками і топменеджментом банку, ціна питання - 920 млн грн.

Про це Укрінформу повідомив прессекретар ПриватБанку Олег Серга.

"ПриватБанк продовжує боротись за справедливість у протистоянні з колишніми власниками і топменеджментом банку на суму саме 920 мільйонів гривень. Саме стільки можуть коштувати Українській державі та нашим громадянам судові справи, у яких цього тижня ПриватБанк наполягатиме на верховенстві права", - йдеться в повідомленні.

Чергове судове засідання у Дніпровському апеляційному суді за довготривалою справою щодо визнання О. Боголюбової повʼязаною з банком особою при націоналізації банку наприкінці 2016 року може коштувати Україні понад 670 млн грн. Після рішень судів першої та апеляційної інстанцій справу, за постановою Касаційного цивільного суду у складі Верховного Суду, було передано на новий розгляд. Судове засідання відбудеться 27 липня.

Друга справа розглядатиметься також 27 липня, але у Верховному Суді. Там ПриватБанк продовжить доводити законне право власності на офісне приміщення у Дніпрі вартістю 86 млн грн, яке намагається відсудити ТОВ "Ебоуд Файненс”, що пов'язується із колишніми власниками та топменеджментом банку.

Третя справа 27 липня – це продовження протистояння банку з колишнім топменеджментом за будівлю головного офісу компанії “Океанмаш” у Дніпрі вартістю понад 152 млн грн.

Як було встановлено Генеральною прокуратурою під час досудового слідства у 2017 році, колишнє керівництво ПриватБанку, залучаючи від Національного банку України кредити рефінансування, водночас надавало кредити пов’язаним компаніям на неринкових та заздалегідь не вигідних для банку умовах. НВ ТОВ «Океанмаш» було майновим поручителем за кредитами таких пов’язаних осіб.

Читайте також: Прибуток ПриватБанку за І півріччя скоротився майже вдвічі

Як повідомлялось, уряд України 18 грудня 2016 року, пославшись на пропозицію Нацбанку і колишніх акціонерів ПриватБанку (найбільші – бізнесмени Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов), вирішив націоналізувати найбільший на українському ринку банк. Для того щоб врятувати його, держава здійснила докапіталізацію більш ніж на 155 млрд грн. Згодом ексвласники назвали націоналізацію банку незаконною, з приводу чого тривають судові суперечки в Україні і в закордонних юрисдикціях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-