Фонд гарантування вкладів фізичних осіб продає активи Промінвестбанку

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб продає активи Промінвестбанку

Укрінформ
Фонд гарантування вкладів фізичних осіб проведе аукціон з продажу активів ПАТ «Промінвестбанк».

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ФГВФО.

"10 серпня у системі Prozorro.Продажі відбудеться аукціон з продажу активів ПАТ «Промінвестбанк», що ліквідується. На торги виставлено права вимоги за кредитом юрособи. У забезпеченні за договором – промислова нерухомість (майнові комплекси з переробки молока) загальною площею 52,2 тис. кв. м. із земельними ділянками загальною площею понад 9,5 га, обладнанням та автотранспортом в Київській, Полтавській, Вінницькій та Миколаївській областях. Також житлова нерухомість із земельними ділянками загальною площею близько 1,4 тис. кв. м та 0,4 га відповідно в Васильківському районі Київської області. Крім того, у заставу оформлено товари в обороті та частки у статутному капіталі чотирьох товариств", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Ліквідація Промінвестбанку: Фонд гарантування проведе перші аукціони з оренди майна

Загальна заборгованість за кредитним договором становить 329,3 млн грн. Позичальник-юридична особа входить до групи компаній, яка є лідером з переробки молока в Україні, та продукція якої до останнього експортувалася до багатьох країн світу. Торги відбудуться за голландською моделлю аукціону, що передбачає поетапне зниження ціни, а після того, як один із учасників зупинить зниження, учасники мають змогу запропонувати вищу ціну.

Читайте також: Рада ухвалила закон про вилучення активів Сбербанку росії та ВЕБ.рф

Як повідомлялося, Верховна Рада 12 травня ухвалила закон, що передбачає примусове вилучення в Україні таких прав власності рф та її резидентів, як 99,772644% акцій «Промінвестбанку» (ПІБ, Київ), що належать держкорпорації розвитку "ВЭБ.рф", та 100% акцій Міжнародного резервного банку (МР Банк, раніше – Сбербанк, Київ), що належать Сбербанку росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-