Ліквідація Промінвестбанку: Фонд гарантування проведе перші аукціони з оренди майна

Ліквідація Промінвестбанку: Фонд гарантування проведе перші аукціони з оренди майна

Укрінформ
Фонд гарантування вкладів фізичних осіб 17 червня проведе перші аукціони з надання в оренду нерухомого майна «Промінвестбанку».

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ФГВФО.

"17 червня 2022 року в системі Prozorro.Продажі відбудуться перші аукціони з передачі в оренду нерухомого майна ПАТ «Акціонерний комерційний промислово-інвестиційний банк», що перебуває в ліквідації. Це перші аукціони з оренди майна банків, що були передані в управління Фонду гарантування вкладів з дня запровадження воєнного стану в Україні", - йдеться у повідомленні.

Так, на торги буде виставлено 5 об'єктів нерухомості. Два з них розташовані у Києві: частини площ підвалу, першого та другого поверхів, загальною площею 1850,6 кв. м, майнового комплексу на вулиці Ризькій, 12 та частина даху нежитлового будинку площею 3 кв. м, що знаходяться на вулиці Малопідвальній, 8.

Виставляються на аукцон також права оренди на частину першого поверху площею 192,6 кв.м у будинку на вул. Воскресенській, 17 у Дніпрі; частину площею 2 177,3 кв. м на проспекті Трубників, 11б у Нікополі Дніпропетровської області; нежитлове приміщення площею 264,8 кв. м на вул. Київській,119/7 в Обухові Київської області.

Строк оренди кожного з цих об’єктів складає 6 місяців.

Читайте також: Фонд гарантування вкладів встановив контроль над «Мегабанком» і розпочав пошук інвесторів

Як повідомлялося, Верховна Рада 12 травня ухвалила закон, що передбачає примусове вилучення в Україні таких прав власності РФ та її резидентів, як 99,772644% акцій «Промінвестбанку» (ПІБ, Київ), що належать держкорпорації розвитку "ВЭБ.рф", та 100% акцій Міжнародного резервного банку (МР Банк, раніше – Сбербанк, Київ), що належать Сбербанку росії.

Ліквідація «Промінвестбанку» розпочалася 25 лютого на підставі рішення Національного банку України про відкликання ліцензії цієї установи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-