Бізнес закликали не порушувати закон при встановленні цін на пальне

Бізнес закликали не порушувати закон при встановленні цін на пальне

Укрінформ
Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів у зв’язку з коливанням на валютному ринку закликає представників бізнесу дотримуватися вимог чинного законодавства при формуванні, встановленні та застосуванні цін на пальне.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на пресслужбу відомства.

«У зв’язку з коливаннями на валютному ринку, задля уникнення критичної ситуації на роздрібному ринку пального, надмірного тиску на бізнес та мінімізації негативних наслідків, зокрема, створення штучного дефіциту пального або припинення господарської діяльності, служба закликає представників бізнесу дотримуватися вимог чинного законодавства при формуванні, встановленні та застосуванні цін на пальне», - йдеться в повідомленні.

У службі також нагадали про необхідність декларування змін роздрібних цін на нафтопродукти у відповідності до постанови Кабінету Міністрів «Про заходи щодо стабілізації цін на товари, що мають істотну соціальну значущість, товари протиепідемічного призначення».

Читайте також: Мінекономіки не очікує стрибка цін на пальне через зміну курсу гривні

Зазначається, що в разі реалізації суб’єктом господарювання нафтопродуктів, які допускають зазначені порушення, застосовуються адміністративно-господарські санкції відповідно до статті 20 закону «Про ціни і ціноутворення».

«Реалізація товарів за роздрібною ціною, підвищеною на 5 і більше відсотків без процедури декларування зміни цін або недотримання строків їх застосування, є порушенням вимог щодо формування, встановлення та застосування державних регульованих цін», - уточнили у відомстві.

Читайте також: Курс валют може коливатися на готівковому ринку, але причин для паніки немає - НБУ

Як повідомлялося, Національний банк 21 липня скорегував офіційний курс гривні до долара США на 25% - до 36,5686 гривень за долар з огляду на зміну фундаментальних характеристик економіки України під час війни та зміцнення долара до інших валют.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-