Паливна криза: Укрзалізниця і польська НПК домовилися про постачання дизелю

Паливна криза: Укрзалізниця і польська НПК домовилися про постачання дизелю

Укрінформ
«Укрзалізниця» та одна із найбільших нафтопереробних компаній Східної Європи PKN Orlen (Польща) домовились про стратегічне співробітництво щодо постачання польською компанією дизпалива для потреб української економіки.

Про це повідомляє Міністерство інфраструктури України в Фейсбуці, передає Укрінформ.

«На сьогодні вже є домовленості про довгострокову співпрацю з польською компанією PKN Orlen, однією з найбільших нафтопереробних компаній в Східній Європі. Зокрема, йдеться як про системні, так і про оперативні поставки пального», — йдеться в повідомленні.

Таким чином, у міністерстві розраховують не тільки на покращення ситуації з нестачею, але й зменшення ціни дизелю на АЗС.

Читайте також: Україна у червні імпортувала близько 600 тисяч тонн нафтопродуктів

Найближчим часом очікується забезпечення ключових потреб країни у пальному – потреб Збройних сил України, аграріїв, промисловості та цивільного населення.

У Мінінфраструктури зазначили, що PKN Orlen вже має успішний досвід постачань Україні пального в останні місяці. Разом з тим, Укрзалізниця працює з іншими великими поставщиками нафтопродуктів для насичення української економіки необхідною кількістю пального.

Читайте також: Ціни на пальне: податкова провела понад 190 перевірок

Як повідомлялося, за даними моніторингу консалтингової групи «А-95», в Україні вже декілька тижнів поспіль знижуються оптові ціни на нафтопродукти. Також повідомлялося, що темпи постачання дизеля на початку липня на 40% перевищують динаміку постачання в червні. За першу декаду липня в Україну імпортовано на 50 тис. т. більше дизеля у порівнянні з таким же періодом червня. Це свідчить про те, що ринок дизпального у липні може бути більшим за обсягом, ніж у попередній місяць.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-