НБУ дозволив банкам використовувати е-документи для внутрішнього аудиту

НБУ дозволив банкам використовувати е-документи для внутрішнього аудиту

Укрінформ
Національний банк України дозволив використовувати електронні документ при проведенні внутрішнього аудиту в банках.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє НБУ.

Згідно з повідомленням, Нацбанк оновив положення про організацію внутрішнього аудиту в банках України (положення № 311) і положення про встановлення вимог до кредитних посередників банків та їх діяльності у сфері споживчого кредитування (положення № 50).

"Внутрішнім аудиторам банку надається право використовувати для перевірки не лише паперові, але й електронні документи", - повідомили в НБУ.

Крім того, після внесення змін до положення №311 у банків з'явилася можливість надавати регулятору документи в електронній формі, а не лише у паперовій.

Зміни до положення №50 дозволяють банкам надавати Національному банку копію внутрішньобанківського положення у сфері споживчого кредитування як в паперовому, так і в електронному вигляді. Скасовується також вимога до банку розміщувати на вебсторінці фотографії фізичної особи – кредитного посередника та фізичної особи-підприємця – кредитного посередника.

Окрім того, замість довідки податкового органу для підтвердження ділової репутації фізособи – кредитного посередника, фізособи-підприємця – кредитного посередника, керівника юридичної особи, яка є кредитним посередником, використовуватиметься інформація податкової про наявність чи відсутність у платника заборгованості зі сплати податків, зборів.

Читайте також: Бізнес на тлі війни песимістично оцінює майбутній розвиток своїх підприємств - Нацбанк

Як повідомлялося, Національний банк скасував обов’язок для страхових та перестрахових брокерів подавати регуляторну звітність.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-