Moody's оголосило про дефолт білорусі за зовнішнім боргом

Moody's оголосило про дефолт білорусі за зовнішнім боргом

Укрінформ
Міжнародне рейтингове агентство Moody's заявило, що білорусь допустила дефолт за зовнішніми борговими зобов'язаннями.

Як повідомляє Укрінформ, про це повідомляє Зеркало.

У середу, 13 липня, минув пільговий період, протягом якого білорусь мала виплатити 22,9 млн доларів за десятирічними єврооблігаціями Belarus-27. Оскільки Мінфін білорусі провів платіж у національній валюті, власники зовнішнього боргу білоруських емітентів не змогли отримати виплати.

«Погашення валютного боргу в білоруських рублях є дефолтом», — заявили в агентстві.

Зазначається, що наприкінці червня міністр фінансів білорусі Юрій Селіверстов заявив, що у лютому країна здійснила виплату купона в доларах за єврооблігаціями з терміном погашення у 2027 році. Однак пізніше Мінфін отримав звернення від власників цінних паперів, які поскаржилися, що кошти до них не дійшли, хоча вони і були перераховані платіжному агенту Citibank N. A (який пізніше взагалі відмовився працювати з білоруськими євробондами), імовірно через санкції Заходу.

У зв'язку з цим було прийнято спільну постанову уряду та Нацбанку, яка дозволила Мінфіну виконувати зобов'язання на рахунок у «Беларусбанку» у рублях. Також було запропоновано варіант конвертації цінних паперів.

Читайте також: Дефолт рф: позитив для України, хоча й не катастрофа для кремля

Як повідомляв Укрінформ, 27 червня міжнародне рейтингове агентство Moody's підтвердило, що росія увійшла в дефолт за зовнішнім боргом через нездатність робити процентні платежі, спричинену західними санкціями після її вторгнення в Україну.

Фото: Reuters

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-