Уряд Бразилії заявив, що має запаси дизельного пального лише на 50 днів

Уряд Бразилії заявив, що має запаси дизельного пального лише на 50 днів

Укрінформ
Уряд Бразилії стверджує, що має лише 1,6 мільйона кубометрів запасів дизельного пального, чого вистачить на 50 днів, якщо не імпортувати пальне з-за кордону.

Про це, як повідомляє Brazil Posts, заявив у вівторок на слуханнях у сенаті країни міністр видобувної промисловості й енергетики Адольфо Сашида, передає Укрінформ.

«Якщо у світі щось трапиться, і ми не зможемо імпортувати більше нафти, Бразилія матиме дизельного пального на 50 днів», - заявив міністр під час обговорень із законодавцями цін на заправках.

Читайте також: Бразилія хоче укласти угоду з рф про закупівлю дешевого дизелю - Reuters

За словами урядовця, міністерство продовжує стежити за розвитком ситуації на міжнародному ринку дизельного пального разом з Національним агентством з питань нафти, природного газу й біопалива (ANP), а також компанією Energy Research (EPE), пов’язаною з міністерством.

При цьому, міністр зауважив, що подорожчання пального, а також розрив між ціною нафту марки Brent й ціною на дизель сталося внаслідок війни росії в Україні. Він також зазначив, що уряд Бразилії застосував деякі кроки для примусового зниження цін на пальне, у тому числі скасувавши федеральні податкові ставки на деякі продукти.

Читайте також: Чому дефіцит пального закінчиться ще не скоро

Як повідомляв Укрінформ, напередодні президент Бразилії Жаїр Болсонару заявив, що має намір укласти угоду про купівлю в росії дешевшого дизельного пального. При цьому зазначалося, що високі ціни на заправках підірвали шанси Болсонару переобратися в жовтні, в результаті чого він поступається в опитуваннях експрезидентові Луїзу Інасіо Лула да Сілві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-