Деблокада гирла Бистре заощаджує бізнесу щонайменше $500 тисяч на добу

Деблокада гирла Бистре заощаджує бізнесу щонайменше $500 тисяч на добу

Укрінформ
Згідно з підрахунками експертів, звільнення острова Зміїний та деблокада гирла Бистре заощаджує бізнесу щонайменше пів мільйона доларів на добу.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба ДП "Адміністрація морських портів України" (АМПУ) у Фейсбуці.

«Додаткове вікно можливості дозволить пришвидшити темпи проведення суден-зерновозів до Дунайських портів. Паралельно ми працюємо з румунськими колегами, аби логістичні процеси були максимально швидкими та ефективними», - розповів очільник АМПУ Олексій Востріков.

У пресслужбі зазначають, що розвиток Дунайського портового кластеру визначено одним із пріоритетних напрямків у роботі, зокрема, і Британсько-Української групи з питань відновлення інфраструктури. Це дозволить уникнути гуманітарної катастрофи всередині країни та попередити світову продовольчу кризу, що виникла внаслідок російської військової агресії.

Для забезпечення комфортної та ефективної роботи бізнесу АМПУ перейшла до прозорих механізмів тижневого планування суднозаходів до дунайських портів через Суліну. Також, крім тижневого плану, на сайті підприємства публікуватимуться: щоденна інформація з актуальним переліком суден на рейді Суліни, щоденний звіт про проведення суден каналом та тижневий звіт про відпрацювання румунськими колегами тижневого плану.

Читайте також: На Одещині є загроза проникнення ворожих ДРГ через гирло Дунаю

Як повідомлялося, на початку липня підрозділи ЗСУ завершили військову операцію із зачищення острова Зміїний від техніки та озброєння російських загарбників, що втекли до тимчасово окупованого Криму. Після звільнення острова гирло Бистре стало відкритим для суден, що перевозять агропродукцію.

Через російську агресію та блокаду в Чорному морі в українських портах заблоковані понад 20 млн тонн українського зерна, значна частина якого призначалася для боротьби зі світовою кризою. Частково відновивши експорт агропродукції річковим шляхом, Україна сприяє її вирішенню.

Фото: АМПУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-