Гетманцев розповів, як пожвавився ринок праці в Україні

Гетманцев розповів, як пожвавився ринок праці в Україні

Укрінформ
Кількість пропозицій робочих місць у червні порівняно з травнем зросла на 67%. Найбільше пропозицій спостерігається в п’яти областях України.

Як передає Укрінформ, про це в Телеграмі повідомляє пресслужба парламенту з посиланням голову комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данила Гетманцева. 

«Попри триваючу війну, яка серйозно впливає на роботу бізнесу, за даними одного з провідних сайтів Work.ua кількість пропозицій робочих місць у червні порівняно з травнем зросла на 67%. Після березневого шоку і обвалу – збільшення пропозицій спостерігається четвертий місяць поспіль», - ідеться в повідомленні.

Як зазначається, серед п’ятірки лідерів за кількістю запропонованих вакансій - Київська, Львівська, Дніпропетровська, Одеська та Івано-Франківська області.

Читайте також: Кількість вакансій для ІТ-фахівців майже вп'ятеро менша, аніж до війни

У пресслужбі зазначили, що план відновлення України передбачає низку заходів, спрямованих на суттєве скорочення безробіття і зростання зайнятості. Серед іншого, це - запуск маркетплейсу вакансій «єРобота»; запровадження оплачуваних громадських та суспільно корисних робіт для безробітних; розвиток програми швидкого перенавчання працівників для зміни фаху та спрямування їх у сектори з більшим попитом; зменшення навантаження на роботодавця; запровадження декларативного принципу реєстрації фізичної особи підприємцем

Також впроваджено програму мобільності шляхом підтримки у переїзді на роботу до іншого регіону.

Як повідомляв Укрінформ, станом на 8 липня у Києві 86% підприємств уже відновили роботу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-