Логістика на митницях налагоджена: Шмигаль пояснив повернення ввізних мит

Логістика на митницях налагоджена: Шмигаль пояснив повернення ввізних мит

Укрінформ
На початку повномасштабної війни мита на імпорт були скасовані для налагодження роботи митниці в нових умовах. На сьогодні всю логістику вже відпрацьовано.

Про це заявив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль в інтерв'ю в ефірі національного телемарафону, передає кореспондент Укрінформу.

Він зауважив, що скасування митних платежів було необхідне для того, щоб боротися із шоком, під яким у перші місяці повномасштабної російської агресії перебував український бізнес. Крім того, скасування ввізних мит було необхідне для "відкриття митниці".

"У нас 100% (експортно-імпортних операцій - ред.) - а перед тим було 20% - лягло на західні кордони. Нам треба було призвичаїтися до цього. Ми це зробили. Сьогодні вже всі логістичні маршрути, логістичні ланцюжки відпрацьовані. Шоку немає, всі працюють в нормальному режимі, а кошти для бюджету, для того, щоб платити зарплату військовим, нам потрібні", - сказав Шмигаль.

Прем'єр-міністр пояснив, що саме цими причинами й обумовлене повернення ввізних мит. Шмигаль наголосив, що уряд співпрацює із бізнесом у питаннях лібералізації умов для підприємців.

Читайте також: Українці можуть ввозити електромобілі без сплати мита й податків

Як повідомлялося, Верховна Рада 21 червня повернула сплату митних платежів для фізичних осіб під час ввезення транспортних засобів та ПДВ на імпорт товарів. Закон, який повертає оподаткування імпорту товарів та деяких транспортних засобів, набрав чинності 1 липня.

У березні 2022 року парламент ухвалив Закон «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо вдосконалення законодавства на період дії воєнного стану», яким передбачено звільнення від сплати митних платежів для фізичних осіб під час ввезення транспортних засобів.

Фото: Урядовий портал

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-