Уряд Канади передав Україні 140 тонн насіння гречки

Уряд Канади передав Україні 140 тонн насіння гречки

Фото
Укрінформ
Спілка «Борошномели України» за підтримки Європейського Союзу, а також Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (ФАО), успішно завершила доставку 140 тонн насіння гречки сорту Собо з Канади до нашої країни.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міністерства аграрної політики та продовольства України.

«Отримавши це насіння гречки, ми можемо підтримати фермерів, щоб вони засіяли близько 2 500 га на заході та в центрі України. Враховуючи спеціалізацію, досвід господарств і якість насіння, урожайність з цієї площі становитиме не менше 2 центнерів з гектара, або 5 000 тонн зерна гречки (3 000 тонн обробленої гречаної крупи)», - розповів голова спілки Родіон Рибчинський.

Загалом уряд Канади закупив і передав Україні 140 тонн насіння гречки сорту Собо з провінції Манітоба. Насіння подолало шлях у 8 000 км, щоб потрапити до України.

Витрати щодо його переміщення покрили Канадсько-Українська Фундація, Muehlenchemie GmbH, Бюро гуманітарної допомоги USAID (BHA), ЄС та ФАО.

Насіння буде доставлено фермерам Житомирської, Закарпатської, Київської, Львівської, Полтавської, Тернопільської та Чернігівської областей.

У міністерстві уточнили, що основною умовою участі фермерів у програмі розподілу насіння є подальша передача врожаю з отриманого насіння за фіксованою ціною спеціалізованим переробникам зерна гречки, таким як Сквирський та Білоцерківський комбінати хлібопродуктів.

Своєю чергою, виробники зерна мають передавати перероблену крупу за фіксованою ціною державним та соціальним установам для використання у гуманітарних цілях.

Читайте також: Резніков про оголошення Канади збільшити військову допомогу: Чудові новини

Як повідомлялось, станом на початок липня сільськогосподарські підприємства уже намолотили 293,8 тис. тонн ранніх зернових та зернобобових культур.

Фото: Мінагрополітики

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-