В Україні планують побудувати 7,1 ГВт нових потужностей

В Україні планують побудувати 7,1 ГВт нових потужностей "зеленої" енергетики — Галущенко

Укрінформ
"Зелена" трансформація буде в центрі післявоєнного відновлення України. Мета — побудувати 7,1 ГВт нових потужностей відновлюваних джерел енергії.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства енергетики України, передає Укрінформ.

"Наша мета – побудувати 7,1 ГВт нових потужностей відновлюваних джерел енергії, переходячи на ринкові моделі стимулювання зеленої енергетики, зокрема, «зелені» аукціони. Ми також плануємо на першому етапі встановити 750 МВт акумулюючих потужностей. Це підвищить стабільність енергетичної системи", - сказав міністр енергетики України Герман Галущенко.

Вагомий внесок в зелену трансформацію може зробити розвиток водневої енергетики.

"Ми розглядаємо 10 ГВт експорту водню з України до ЄС, який окреслила Єврокомісія як наш стартовий показник", - зауважив міністр.

Галущенко наголосив, що зелена трансформація буде в центрі післявоєнного відновлення України. Декарбонізацію енергетичного сектору України планується проводити, зокрема, завдяки розвитку безпечної та вуглецево-нейтральної ядерної енергетики. Також передбачається поетапна відмова від вугільних електростанцій, розвиток відновлюваних джерел енергії, розгортання акумулюючих потужностей.

Читайте також: Експорт водню сприятиме посиленню української економіки та енергобезпеки ЄС - Безус

Як повідомлялося, Міністерство енергетики України встановило новий порядок розподілу коштів для виробників електроенергії з альтернативних джерел на період воєнного стану. Тепер Державне підприємство "Гарантований покупець" розподілятиме між виробниками електроенергії за "зеленим" тарифом усі грошові кошти, отримані від продажу електричної енергії, виробленої з альтернативних джерел.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-