Бізнес отримав кредитів на понад ₴127 мільярдів за програмою «5-7-9%»

Бізнес отримав кредитів на понад ₴127 мільярдів за програмою «5-7-9%»

Укрінформ
Із моменту старту державної програми «Доступні кредити 5-7-9%» уповноважені банки видали підприємцям кредитів на 127,2 мільярда гривень.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Мінекономіки.

"Банки видали підприємцям майже 45 тисяч кредитів на 127,2 млрд грн за програмою «Доступні кредити 5-7-9%» з початку її дії. За минулий тиждень бізнес отримав доступних кредитів на 1,14 млрд грн, банками було укладено 390 кредитних угод", - йдеться в повідомленні.

Найчастіше кредитуються за програмою підприємства, що працюють в сфері сільського господарства (53%), торгівлі та виробництва (23%), промислової переробки (14%)", - йдеться в повідомленні. Серед регіонів лідерами за сумами укладених кредитних договорів є Львівська, Харківська, Дніпропетровська, Одеська, Київська області та м. Київ.

Читайте також: Канада надасть Україні кредит на $150 мільйонів

На сьогодні участь в програмі приймають 42 банки, найбільшу кількість кредитів видали “Приват-банк” (18,9 тис), “Ощадбанк” (5,8 тис) та “Райффайзен Банк Аваль” (4,1 тис).

Як повідомлялось, програму «Доступні кредити 5-7-9%» реалізує Фонд розвитку підприємництва (ФРП). Єдиним учасником ФРП є уряд України в особі Міністерства фінансів, що координує усі аспекти діяльності Фонду. ФРП уклав угоди про співробітництво з 42 банками. Програма стартувала 1 лютого 2020 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-