На аукціоні зафіксували рекордні ціни на експорт електроенергії - Укренерго

На аукціоні зафіксували рекордні ціни на експорт електроенергії - Укренерго

Укрінформ
На аукціоні з розподілу пропускної спроможності міждержавного перетину в напрямку Румунії зафіксовано рекордні ціни на електроенергію.

Про це повідомляє НЕК «Укренерго» у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«У першому добовому аукціоні на розподіл пропускної спроможності міждержавного перетину в напрямку Румунії НЕК «Укренерго» реалізувало всі доступні 100 МВт в кожній годині доби», — йдеться в повідомленні.

Зазначається, що завдяки високому рівню конкуренції на торгах в більшості годин ціна, за якою учасники аукціону викуповували перетин, була значно вищою за середню. В аукціоні брали участь не менше семи компаній, максимальна кількість учасників в окремі години сягала восьми.

Переможцями аукціону стали п’ять компаній, кожна з яких викупила певний обсяг перетину в різні години доби.

За інформацією Укренерго, найменша гранична ціна за передачу 1 МВт-год склалася лише в трьох окремих годинах доби і становила від 1,47 тис. грн до 1,68 грн. В решту годин ціна коливалася від 3 тис. грн/МВт-год до 6 тис. грн./МВт год (в години вечірнього максимуму споживання електроенергії). У попередні періоди, нагадали в Укренерго, максимальні ціни в години пік в напрямку країн ЄС не перевищували 3 тис. грн./МВт-год.

День поставки електроенергії для цього аукціону – 30 червня.

Читайте також: Європейські оператори погодили відновлення експорту української електроенергії до ЄС

Як повідомлялося, Україна та ЄС відновлюють міждержавну торгівлю електроенергією. 27 червня оператори системи передачі (ОСП) континентальної Європи ENTSO-E визнали, що Укренерго разом з операторами Румунії, Словаччини та Угорщини виконали всі необхідні для цього технічні передумови. Експорт електроенергії з України відновиться в напрямку Румунії з 30 червня 2022 року в обсязі 100 МВт. Надалі доступні обсяги в напрямку країн ЄС будуть поступово збільшуватися.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-