Київстар сплатив ₴4,2 мільярда податків і спрямував 33 мільйони на благодійництво за час війни

Київстар сплатив ₴4,2 мільярда податків і спрямував 33 мільйони на благодійництво за час війни

Укрінформ
Національний телеком-оператор Київстар від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну сплатив до держбюджету 4,246 млрд грн податків і зборів, перерахував до благодійних фондів 33 млн грн і надав абонентам підтримку бонусами і безкоштовними послугами зв'язку на суму понад 420 млн грн.

Про це Укрінформу повідомили у пресслужбі компанії.

«Як найбільший платник податків у телеком-галузі, оператор перерахував державі з 24 лютого по сьогодні 4,246 млрд грн податків і зборів. У тому числі 1,682 млрд грн податків сплачено до державного бюджету достроково. Сплачена Київстар сума податків та зборів становить більш як 1,3% від усіх отриманих бюджетом находжень у вигляді податків, мита і дивідендів від держпідприємств за останніх 4 місяці», - зазначають у компанії.

Повідомляється, що понад 1200 бомбосховищ у різних містах України підключені до безкоштовного проводового інтернету Київстар. Завдяки мобільній мережі компанії Держслужба з надзвичайних ситуацій доносить до населення життєво важливу інформацію. Від початку війни мережею Київстар вже передано понад 300 млн таких повідомлень.

Читайте також: Київстар підключив до 4G ще 3,5 тисячі населених пунктів в Україні

«Також компанія перерахувала на гуманітарні потреби військовиків, лікарень, літніх людей та постраждалих від війни понад 33 млн гривень. До збору коштів долучились й абоненти компанії. За допомогою виділених оператором коротких номерів та сервісу СМАРТ-Гроші, перерахували на гуманітарні потреби лікарень і військовиків понад 3,2 млн грн», - додали у КС.

У компанії наголосили, що Київстар намагається забезпечити в країні безперервний зв'язок. Більш як 90% мережі стабільно функціонує і забезпечує абонентів послугами зв'язку та швидкісного інтернету. Для цього у першому кварталі 2022 року оператор інвестував у розвиток зв'язку 659 млн грн. За час воєнних дій компанія збудувала 110 об'єктів мобільного зв'язку і покращила зв'язок 4G у 3,5 тисячі населених пунктів.

Загалом за час війни компанія надала абонентам безоплатних послуг на суму еквівалентну 429 млн грн. У 30 країнах, куди вимушено виїхали мільйони українських жінок і дітей, абоненти отримують послуги зв'язку за тими ж тарифами, що й в Україні.

Крім того, Київстар забезпечує безкоштовним мобільним зв'язком медиків, які працюють у зонах ризику.

Читайте також: Київстар забезпечив «Домашнім інтернетом» модульне містечко для переселенців у Бородянці

Як повідомлялося, 24 лютого російська федерація розпочала новий етап війни проти України – повномасштабне вторгнення. Загарбники обстрілюють і бомбардують міста й села України, катують і вбивають мирне населення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-