Кількість відкритих проваджень про рейдерство цьогоріч зменшилася майже в 10 разів

Кількість відкритих проваджень про рейдерство цьогоріч зменшилася майже в 10 разів

Укрінформ
За січень-травень 2022 року обліковано 51 кримінальне провадження за статтями, пов’язаними з рейдерством, що майже в 10 разів менше, ніж за аналогічний період минулого року.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє платформа для роботи з відкритими державними даними Опендатабот.

«Кількість порушених проваджень щодо рейдерства в 2022 році в цілому й, зокрема, під час воєнного стану суттєво знизилась. Так, за 5 місяців поточного року обліковано 51 кримінальне провадження за статтями, пов’язаними з рейдерством. Це майже в 10 разів менше, ніж за аналогічний період у 2021 році», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що загалом за 3 місяці активних воєнних дій зафіксовано лише 17 рейдерських атак. Зокрема, за цей час до Міністерства юстиції надійшло 109 скарг на реєстраційні дії. Й абсолютна більшість (95%) з них стосується рейдерства, вчиненого до початку повномасштабного вторгнення.

Читайте також: Байден пропонує Конгресу скасувати податки на продаж пального до вересня

Всього за січень-травень поточного року надійшло 569 скарг: 461 у сфері нерухомості і 108 — бізнесу. Для порівняння, за аналогічний період 2021 року до Мін’юсту надійшло 1 633 скарги (1 336 скарги у сфері нерухомості та 297 — бізнесу).

Суттєве зниження кількості кримінальних проваджень з приводу рейдерства пов’язано з тривалою забороною на вчинення реєстраційних дій як у нотаріусів, так і й у державних реєстраторів.

Крім того, важливим фактором стали більш сувора відповідальність за правопорушення та видозмінена робота судової системи під час війни.

Як повідомлялось, у травні Верховна Рада ухвалила закон «Про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення механізму протидії рейдерству» (реєстр. №3774).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-