В Україні створять національну мережу електричних зарядних станцій

В Україні створять національну мережу електричних зарядних станцій

Укрінформ
НАЕК «Енергоатом» та «Укргазбанк» домовились розпочати спільний проєкт зі створення національної мережі електричних зарядних станцій в Україні. 

Про це повідомляє пресслужба НАЕК «Енергоатом» у Телеграмі, передає Укрінформ.

«В Україні буде створена національна мережа електричних зарядних станцій. Першим кроком для реалізації відповідного проєкту стало підписання 17 червня 2022 року Меморандуму про партнерство та взаємодію між ДП «НАЕК «Енергоатом» та АБ «Укргазбанк», — йдеться в повідомленні.

Сторони домовились розпочати спільну реалізацію проєкту з використанням фінансових можливостей Укргазбанку та виробничо-технічного потенціалу Енергоатому як найбільшого виробника електричної енергії в Україні.

Як зазначив президент НАЕК «Енергоатом» Петро Котін, компанія має значні резервні потужності для виробництва дешевої та чистої електроенергії, яка може задовольнити зростаючі потреби вітчизняних автомобільних перевізників у доступній електроенергії, швидкій та комфортній зарядці електричних автомобілів у будь-якому куточку України. Окрім того, вихід Енергоатому на роздрібний ринок продажу електроенергії суттєво збільшить капіталізацію компанії.

За словами міністра енергетики України Германа Галущенка, реалізація цього проєкту також сприятиме виконанню Україною міжнародних зобов’язань щодо декарбонізації.

Читайте також: У США розробили робота для зарядки електрокарів

Як повідомлялося, за даними асоціації автовиробників України «Укравтопром», у травні 2022 року в Україні було зареєстровано понад 1000 електромобілів, що на 63% більше травня 2021 року. Загалом з початку року в Україні було зареєстровано 3090 електромобілів, що на 2,5% більше, ніж за аналогічний період 2021 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-