На «Артемсіль» тимчасово припиняють трудові відносини

На «Артемсіль» тимчасово припиняють трудові відносини

Документ
Укрінформ
На Донеччині на підприємстві ДП «Артемсіль» тимчасово припиняються трудові відносини у період воєнного часу. 

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило держпідприємство «Артемсіль».

«Трудові відносини на підприємстві ДП «Артемсіль» у період воєнного часу тимчасово припиняються… На жаль, державне підприємство «Артемсіль» перебуває у вогнищі військових дій на лінії зіткнення, де щодобово ведуться запеклі бої та обстріли міста», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що трудові відносини припиняються, але при цьому: за червень 2022 року працівникам буде оплачено двотижневий простій; за всіма працівниками зберігаються робочі місця; за час вимушеного простою з 25.02.2022 року до 16.06.2022 року для працівників ДП «Артемсіль» зберігається страховий стаж.

Також у дописі йдеться, що охочі звільнитися можуть це зробити через центри зайнятості, і з поновленням роботи підприємства, всім працівникам, що звільнилися, буде виплачено компенсацію відповідно до закону.

«За весь час призупинення підприємства, як трактує закон, – повинна платити країна-агресор», - додано у повідомленні.

Читайте також: «Все пішло на консерви»: у РНБО спростували фейки про сіль в Україні

Як повідомляв Укрінформ, державне підприємство «Артемсіль», розташоване у місті Соледар неподалік від Бахмута на Донеччині, зупинилося через постійні ворожі обстріли.

В.о. директора підприємства Віктор Юрін заявляв, що підприємство не працює, простоює, згідно з наказом, до невизначеного часу. «Обстріли постійні, частково зруйнована адміністративна будівля. Були прямі влучання в рудники, матеріальний склад. Виробничий процес неможливий. Ми ж не піддамо людей небезпеці. Тим паче більшість мешканців Соледара, співробітників ДП «Артемсіль», уже евакуювалися. Більшості працівників адміністрації, ІТР (інженерно-технічних робітників — ред.) немає на місці», - поясняв тоді Юрін.

Читайте також: Вінницька харчосмакова фабрика збільшила виробництво оцту

ДП «Артемсіль» - найбільший виробник кухонної солі в Центральній і Східній Європі, підприємство засноване в 1881 році, за рік виробляє понад 1 млн т солі та відвантажує свою продукцію до 15 країн світу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-