У Нацбанку констатують підвищення ставок за депозитами

У Нацбанку констатують підвищення ставок за депозитами

Укрінформ
У Національному банку констатують підвищення ставок за строковими депозитами.

Про це повідомили у пресслужбі Нацбанку в коментарі Укрінформу.

"Підвищення ставок за строковими депозитами вже розпочалося: за період з 2.06 до 10.06 Український індекс депозитів фізичних осіб (UIRD) за гривневими депозитами зріс на 0,4-0,6 в.п. залежно від терміну вкладу. Надалі цей процес поступово продовжуватиметься", - зазначили в НБУ.

У регуляторі зауважили, що першими відреагують ставки за ультракороткими вкладами до одного місяця та за короткими депозитами на один–три місяці. Поступово в конкурентній боротьбі банків сформується числове значення відсотка, під який вкладники готові нести гроші на триваліші терміни.

"З початку війни обсяг коштів клієнтів зріс: станом на 10 червня, приріст становить 88 млрд грн в еквіваленті (за коштами юридичних та фізичних осіб в усіх валютах за фіксованим курсом) порівняно з 24 лютого 2022 року. Кошти вкладників переважно акумулюються на гривневих поточних рахунках. Гривневі вклади населення від початку бойових дій зросли на 21%, підприємств – на 4%", - зазначили у НБУ.

Читайте також: Зняття обмеження на валютний курс для банків сприяло зміцненню гривні - Нацбанк

Як повідомлялося, у січні 2022 року НБУ підняв облікову ставку до 10%. З початком військової агресії облікова ставка залишалася незмінною. 2 червня Національний банк підвищив облікову ставку до 25%. На думку Нацбанку, такий крок дасть змогу підвищити інтерес до гривневих активів, знизить тиск на міжнародні резерви та допоможе стримати інфляцію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-