Колишні клієнти газзбутів Фірташа підключені до постачання Нафтогазу

Колишні клієнти газзбутів Фірташа підключені до постачання Нафтогазу

Укрінформ
До реєстру Газопостачальної компанії «Нафтогаз України» з 1 травня 2022 року підключені 8,8 млн українських домогосподарств, які отримували газ від постачальника «останньої надії» (ПОН), відповідно до річного тарифного плану «Фіксований».

Про це повідомляє пресслужба Газопостачальної компанії «Нафтогаз України», передає Укрінформ.

Відповідне рішення ухвалили Оператор ГТСУ та Міністерство енергетики України.

"Таким чином, для забезпечення безперебійного газопостачання в умовах воєнного стану всі споживачі, які раніше отримували природний газ від 17 постачальників під брендом «ТВІЙ ГАЗЗБУТ» (104.ua) та ТОВ «Одесагаз-Постачання», з 1 травня 2022 року забезпечуються газом від Нафтогазу", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, з 1 травня 2022 року ці клієнти оплачують газ уже на рахунки ГК «Нафтогаз України» за ціною 7,96 грн/куб. м (з ПДВ, без вартості транспортування).

ГК «Нафтогаз України» наголошує, що зміна ціни актуальна для клієнтів, які донедавна отримували газ від місцевих газопостачальних компаній у Вінницькій, Волинській, Дніпропетровській, Житомирській, Закарпатській, Запорізькій, Івано-Франківській, Київській, Львівській, Миколаївській, Одеській, Рівненській, Сумській, Харківській, Хмельницькій, Чернівецькій і Чернігівській областях.

Читайте також: Запорізький титано-магнієвий комбінат Фірташа повернули у держвласність – остаточне рішення

Як раніше повідомляли профільні ЗМІ, таким чином монополія на ринку газу, яка раніше зберігалася за газзбутами Фірташа, тепер перейшла до державної компанії.

За даними Асоціації постачальників енергоресурсів, які оприлюднені у ЗМІ, станом на 31 травня, жоден з постачальників газу для потреб населення не зміг підписати контракт з НАК "Нафтогаз України" на постачання газу в рамках ПСО (спеціальних обов’язків) через жорсткі вимоги уряду до контрактів із держкомпанією, згідно з постановою №489.

Як повідомлялося, у червні 2021 року Рада національної безпеки та оборони запровадила санкції проти олігарха Дмитра Фірташа. Згодом їх затвердив Президент Володимир Зеленський.

Санкцї стали підставою для судового арешту та передачі низки облгазів групи олігарха Фірташа в управління Агентства з розшуку та управління активами (АРМА).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-