IKEA згортає свій бізнес у росії й білорусі

IKEA згортає свій бізнес у росії й білорусі

Укрінформ
Шведський меблевий гігант IKEA заявив про подальше скорочення свого бізнесу в росії та білорусі після агресії проти України. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Bloomberg.

«Обставини не поліпшилися, а нищівна війна триває. Підприємства та ланцюги поставок у всьому світі зазнали серйозного впливу, і ми не бачимо, що найближчим часом можна відновити роботу», - заявили у компанії.

Зазначається, що роздрібний бізнес IKEA в росії та білорусі залишиться зупиненим. Щоб підтримати процес скорочення, компанія планує продати свій асортимент меблів для дому в росії.

Читайте також: Будівельний гігант вийшов з росії й пожертвував мільйон доларів на підтримку України

Також IKEA зменшить чисельність своєї робочої сили та почне процес пошуку нових власників для своїх чотирьох фабрик.

Імпорт та експорт продукції в росію та білорусь та з них залишаються припиненими, а два офіси компанії із закупівель і логістики у москві та мінську назавжди закриються.

Як повідомляв Укрінформ, на початку березня шведський меблевий гігант IKEA ухвалив рішення припинити свою діяльність у росії та білорусі через війну в Україну.

Станом на 29 травня, роботу на російському ринку згорнули вже 1037 компаній, 438 – скоротили поточні операції та призупинили нові інвестиції, ще 590 – продовжують діяльність у росії.

Фото: dpa

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-