На майно бізнесменів рф на майже €30 мільйонів наклали арешт - поліція

На майно бізнесменів рф на майже €30 мільйонів наклали арешт - поліція

Укрінформ
На майно та корпоративні права підприємства російських бізнесменів на суму в майже 30 мільйонів гривень було накладено арешт.

Про це пресслужба Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції України повідомила у Телеграмі, передає Укрінформ.

"Такі заходи запроваджені з метою унеможливлення виведення коштів до держави-агресора, які можуть використовуватися для підтримки окупаційної армії та інших незаконних збройних формувань", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, як встановили оперативники управління стратегічних розслідувань у Кіровоградській області та слідчі обласної поліції, бенефіціарними власниками підприємства, яке займається видобуванням корисних копалин на території Кіровоградщини, є громадяни рф.

За інформацією поліції, ці особи здійснюють реалізацію копалин товариствам невизнаної Придністровської молдавської республіки та рф.

"З метою унеможливлення відчуження майна у зв’язку із запровадженими санкціями та виведення коштів за межі України у межах кримінального провадження за процесуального керівництва Кіровоградської обласної прокуратури на майно та корпоративні права підприємства вартістю майже 30 млн грн було накладено арешт", - уточнюється у повідомленні.

Триває досудове розслідування.

Читайте також: Щодо колаборантів відкрили вже понад 700 проваджень - Єнін

Як повідомлялося, 13 червня перший заступник міністра внутрішніх справ України Євгеній Єнін заявив, що в Україні запобігли виведенню коштів на суму до 200 млрд грн учасниками господарських відносин з рф та білоруссю та накладено арешт на активи загальною сумою близько 21 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-