Два найбільших інвестбанки США відмовилися торгувати боргами росії – Bloomberg

Два найбільших інвестбанки США відмовилися торгувати боргами росії – Bloomberg

Укрінформ
Найбільші американські інвестиційні банки JPMorgan Chase та Goldman Sachs припинили торгувати російським суверенним і корпоративним боргом.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Bloomberg.

Зазначається, що минулого тижня адміністрація президента США Джо Байдена заборонила американським інвесторам купувати такі активи.

Речник Goldman Sachs підтвердив, що банк відмовився торгувати боргами рф.

«Відповідно до оновленого розпорядження Мінфіну США та припинення діяльності Goldman Sachs у росії, банк більше не здійснюватиме певну діяльність з формування активності ринку щодо російських компаній», - йдеться у заяві.

Банк JPMorgan Chase також припиняє подібні операції з купівлею російських боргів, повідомило джерело агентства, знайоме з цим рішенням.

Читайте також: ЄС відключив від SWIFT ще три російські банки

Як повідомляв Укрінформ, попри жорсткі санкції Вашингтона, запроваджені після неспровокованого вторгнення рф в Україну, американцям все ще дозволялося торгувати на вторинних ринках активами на сотні мільярдів доларів, які вже перебувають в обігу.

Минулого тижня Міністерство фінансів США оголосило про заборону для розпорядників грошей у Сполучених Штатах купувати будь-які російські борги або акції на вторинних ринках.

Очікується, що цей крок посилить тиск на спроможності російської економіки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-