Україна і США підписали меморандум про співпрацю у сфері сільського господарства

Україна і США підписали меморандум про співпрацю у сфері сільського господарства

Укрінформ
Міністерство аграрної політики та продовольства України і Міністерство сільського господарства США підписали меморандум щодо співробітництва у сфері сільського господарства.

Документ підписали у режимі відеоконференції міністр аграрної політики та продовольства України Микола Сольський та міністр сільського господарства США Томас Джеймс Вілсек, передає Укрінформ з посиланням на пресслужбу Мінагрополітики.

«Сторони прагнуть зміцнити співпрацю в аграрному та продовольчому секторах, побудувати міцне стратегічне партнерство для вирішення питань продовольчої безпеки. Для реалізації цих цілей сторони домовилися співпрацювати та здійснювати обмін інформацією у галузі рослинництва і тваринництва, включаючи сільськогосподарську статистику, обмін даними про кліматичні умови для підвищення продуктивності, а також інформувати про потреби продовольчої безпеки та надавати підтримку в умовах обмежених ресурсів і перебоях в ланцюгах постачання», - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Україна втратила через війну 25% посівних площ - Мінагрополітики

В рамках меморандуму планується відновити програму Міністерства сільського господарства США The Cochran Fellowship Program в Україні. Також меморандум сприятиме поліпшенню комунікації з питань двосторонньої торгівлі.

Читайте також: Україні не загрожує нестача зерна - Мінагрополітики

Крім того, сторони обговорили перетворення агропродовольчих систем на тлі війни в Україні.

Як повідомлялося, в Україні цьогоріч очікують зібрати до 50 мільйонів тонн зернових

.Фото: Мінагрополітики

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-