В Україні працюють над створенням бази даних енергоспоживчої продукції

В Україні працюють над створенням бази даних енергоспоживчої продукції

Укрінформ
Державне агентство з енергоефективності та енергозбереження України в рамках закону «Про енергетичну ефективність» працює над створенням бази даних енергоспоживчої продукції.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба відомства.

Зазначається, що закон передбачає впровадження європейських інструментів для підвищення рівня енергоефективності. Серед них – екодизайн та енергомаркування обладнання і техніки, що, своєю чергою, передбачає створення бази даних енергоспоживчої продукції в Україні.

«До цієї бази будуть включені товари, що вводяться в обіг та на які поширюються вимоги технічних регламентів з енергетичного маркування енергоспоживчої продукції. Держенергоефективності формуватиме та вестиме цю базу на своєму офіційному вебсайті. Механізм її функціонування наразі розробляється», - уточнили в агентстві.

Читайте також: Розвиток блокчейн-бізнесу сприятиме економічному відновленню України

На думку фахівців, її створення забезпечить споживачів достовірною інформацією про введену в обіг енергоспоживчу продукцію, класи енергоефективності, зазначені на етикетці, та інші технічні параметри в інформаційному листі продукції, а також сприятиме органам державного ринкового нагляду у виконанні ними своїх обов’язків.

Як повідомлялось, наразі Державне агентство з енергоефективності та енергозбереження України також працює над впровадженням Національної системи моніторингу енергетичної ефективності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-