Запорізька АЕС і МАГАТЕ відновили зв'язок

Запорізька АЕС і МАГАТЕ відновили зв'язок

Укрінформ
10 червня було відновлено зв'язок між серверами ЗАЕС із контролю за ядерним матеріалом та МАГАТЕ. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Енергоатом у Телеграмі.

"Завдяки спільним зусиллям НАЕК «Енергоатом» та компанії Водафон у п‘ятницю, 10 червня 2022 року, був відновлений зв'язок між серверами ЗАЕС із контролю за ядерним матеріалом та МАГАТЕ", - йдеться в повідомленні.

Зв’язок було втрачено 30 травня, коли російські окупанти відключили в Енергодарі Водафон. А саме із цим мобільним оператором Міжнародне агентство з атомної енергії має контракт на передачу даних.

Однак усі дані за цей період були збережені на захищених серверах ЗАЕС, і безпосередньо після поновлення зв‘язку їх передали до МАГАТЕ. Про що від Агентства надійшло відповідне повідомлення.

Читайте також: Висновок щодо статусу кандидата для України буде до кінця наступного тижняфон дер Ляєн

Саме відсутність у МАГАТЕ цих даних та неможливість їх отримати у звичний спосіб – через мобільного оператора – пан Гроссі, генеральний директор МАГАТЕ, на Раді керуючих МАГАТЕ називав основною причиною необхідності персонально відвідати ЗАЕС. Спільними зусиллями Енергоатома та Водафону цю проблему вирішено.

Як повідомляв Укрінформ, Запорізька АЕС із 4 березня тимчасово захоплена російськими військами. На майданчику ЗАЕС, окрім військових рф, тривалий час незаконно перебувають представники Росатома. Наразі на Запорізькій АЕС перебуває близько 500 російських солдатів, важка техніка, танки та вибухівка. При цьому Енергоатом продовжує контролювати ЗАЕС з точки зору її експлуатації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-