KSE: загальні збитки інфраструктури у результаті війни - майже $104 мільярди

KSE: загальні збитки інфраструктури у результаті війни - майже $104 мільярди

Таблиця
Укрінформ
Станом на 8 червня уточнена загальна сума прямих збитків економіки України від пошкодження та руйнування житлових і нежитлових будівель та інфраструктури становить $103,9 млрд або 3 трлн грн.

Про це йдеться в оновленому звіті проєкту KSE Institute (Kyiv School of Economics) "росія заплатить», передає Укрінформ.

«За останній тиждень відбулося зростання збитків, завданих підприємствам, закладам освіти та охорони здоров'я, дитсадкам, адмінбудівлям та складській інфраструктурі. Так, збитки, завдані через руйнування та пошкодження українських підприємств, досягли $11,5 млрд, освітніх закладів — $1,6 млрд, медзакладів — $1,1 млрд, дитсадків — $576 млн», - зазначається у звіті.

З початку війни росії проти України пошкоджено, зруйновано або захоплено щонайменше 44,8 млн квадратних метрів житлового фонду, 256 підприємств, 6,3 тис. залізничних колій та 41 міст, 656 медзакладів, 1177 закладів освіти, 668 дитсадків, 198 складів, 20 торговельних центрів, 28 нафтобаз.

Внаслідок війни українці втратили майже 105 тисяч легкових автомобілів, загальна сума збитків від яких складає $968 млн.

Зруйновано чи пошкоджено щонайменше 141 релігійний та 203 культурні споруди. Сума збитків, завдана храмам, церквам, лаврам та соборам, за оцінками КSЕ, становить $81 млн; обʼєктам культури – $272 млн.

Читайте також: Компенсація за зруйноване росією житло: що відомо про виплати

Загальні втрати економіки України через війну, за спільними оцінками Мінекономіки та KSE, враховуючи як прямі, так і непрямі втрати, коливаються від $564 млрд до $600 млрд.

Як повідомлялося, інформацію в межах проєкту «росія заплатить» збирає KSE Institute за підтримки Мінекономіки, Мінреінтеграції, Мінінфраструктури, Мінрегіонбуду та ОПУ.

Читайте також: Шмигаль якнайшвидше вимагає єдиний документ, яким фіксуватимуть збитки за зруйноване житло

Подати інформацію про втрати фізичної інфраструктури, зокрема житлових будинків, в результаті війни, може кожен громадянин чи юридична особа. Це можна зробити на сайті проєкту https://damaged.in.ua/, за допомогою чат-боту (https://t.me/Damage_in_ua_bot) або у застосунку Київ Цифровий.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-