З українського ринку медпрепаратів можуть піти 13 західних компаній

З українського ринку медпрепаратів можуть піти 13 західних компаній

Укрінформ
Під гаслом боротьби з російськими ліками можуть бути заборонені препарати 13 компаній з Європейського Союзу, Великої Британії та США.

Про це на пресконференції “Доступність та безпека ліків: нові законодавчі обмеження в умовах воєнного часу” заявив президент Всеукраїнської Ради захисту прав та безпеки пацієнтів Віктор Сердюк.

“Ми звертаємо увагу громадян, всіх лікарів, міністерства охорони здоров’я на те, що прийняті зміни до Закону про ліки, якими заборонять постачання ліків з російської федерації та білорусі, містять також пункт, яким по факту забороняються всі ліки, що випускаються в країнах Європейського Союзу, Великої Британії та США — більше, ніж 13 компаній, що якось були пов'язані з рф та рб. Якщо будуть такі підозри, міністерство охорони здоров’я може позбавити ці компанії реєстраційних свідоцтв на їхні препарати, і відповідно вони можуть піти з України”, - сказав Сердюк.

Читайте також: Радуцький заперечив дефіцит медперсоналу в Україні

На його думку, це дуже серйозно, тому що під гаслом правильної боротьби з російськими ліками можуть заборонити європейські препарати.

“Зараз кожен четвертий лікарський засіб — близько 700 препаратів — можуть бути рішенням чиновників заборонені. А між іншим, всі санкції, які приймаються у світі, не стосуються лікарських засобів і продовольства. Якщо група компаній залишить український ринок, то чи зможуть покрити дефіцит ліків ті, що залишаться?", - додав Сердюк.

Він підкреслив, що це той крок, коли треба десять разів подумати задля прийняття рішення.

Читайте також: Уряд підтримав законопроєкт про легалізацію медичного канабісу

Як повідомляв Укрінформ із посиланням на міністра охорони здоров'я Віктора Ляшка, найбільшою проблемою є забезпечення регіонів у тимчасовій окупації необхідними ліками та медичними виробами. росія уже не перший тиждень блокує постачання ліків, зокрема життєво необхідних, на території, де відбувається спроба встановити окупаційний режим.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-