Україна і Молдова домовилися про спрощення на спільному кордоні

Україна і Молдова домовилися про спрощення на спільному кордоні

Фото
Укрінформ
Керівники митних адміністрацій України та Молдови домовилися про оптимізацію перетину спільного кордону.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Держмитслужба. 

Зокрема, як зазначається в повідомленні, у місті Одеса відбулася зустріч в.о. голови Державної митної служби України Вячеслава Демченка з директором Митної служби Молдови Ігорем Талмазаном з метою обговорення актуальних питань двосторонньої взаємодії щодо спрощення пропуску та забезпечення безпеки на українсько-молдовському кордоні.

Під час зустрічі обговорювалося питання накопичення вантажних транспортних засобів з обох сторін кордону в пункті пропуску «Рені-Джюрджюлешть» та можливого перенаправлення частини транспортного потоку через інші менш завантажені пункти пропуску «Долинське-Чишмікіой», «Виноградівка-Вулкенєшть», «Табаки-Мирне», «Малоярославець-1-Чадир-Лунга» та «Серпневе-1-Басараб’яска». Сторони домовилися відпрацювати у пріоритетному порядку відповідні пропозиції щодо оптимізації перетину кордону.

Також обговорювалися питання синхронізації спільних дій щодо спрощення пропуску та ефективного використання наявної інфраструктури пунктів пропуску «Паланка-Маяки-Удобне», «Старокозаче-Тудора», «Могилів-Подільський-Отач», «Сокиряни-Окниця», «Росошани-Бричень».

Читайте також: Вячеслав Демченко, в. о. Голови Державної митної служби України

За результатами зустрічі сторони домовились: оптимізувати навантаження на існуючу митну інфраструктуру шляхом перенаправлення частини транспортних засобів на менш завантажені пункти пропуску, розглянути питання розширення переліку пунктів пропуску, де функціонуватиме фітосанітарний та ветеринарний контроль з обох боків кордону. Також було домовлено розглянути можливість продовження практики спрощення в'їзду на територію Республіки Молдова вантажних транспортних засобів без спеціальних дозволів та налагодити взаємодію між асоціаціями митних брокерів України та Республіки Молдова з метою прискорення процедури митного оформлення.

Фото: Держмитслужба

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-