В Україні виробництво труб відновилося на 65% від довоєнного стану

В Україні виробництво труб відновилося на 65% від довоєнного стану

Укрінформ
За підсумками травня 2022 року українські трубні заводи збільшили виробництво порівняно з квітнем у 2,5 раза - до 45 тис. тонн. Таким чином, галузі вдалося відновити майже 65% від довоєнного рівня виробництва (приблизно 70 тис. тонн на місяць).

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Телеграм-канал UAprom.

Зазначається, що у травні працювали такі підприємства: Нікопольський завод безшовних труб (зростання обсягів проти квітня у 2,6 раза); Сентравіс (+45%); Трубосталь (-20%); Новомосковький завод (+2,3 раза).

"В цілому, за підсумками 5 місяців 2022 року виробництво труб в Україні демонструє неглибоке падіння – на 16%, до 176,3 тис тонн. Позитивні показники січня-лютого продовжують підтримувати статистику трубного сектора", - йдеться у повідомленні.

При цьому вибудовані нові експортні ланцюги поставок через морські порти ЄС забезпечили зростання обсягів виробництва другий місяць поспіль.

Читайте також: Експорт товарів збільшився на 38,4%, а імпорт послуг - майже на третину - Держстат

Як повідомляв Укрінформ, Світовий банк прогнозував падіння економіки України у 2022 році через війну на майже 45,1%. У свою чергу, МВФ 31 березня заявляв, що річне скорочення виробництва в Україні в кінцевому підсумку може бути набагато вищим, ніж прогнозувалося раніше, - в діапазоні 25-35%.

24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Війська рф от уже 100 днів обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-