Розмитнити авто можна буде через «Дію» - Шмигаль

Розмитнити авто можна буде через «Дію» - Шмигаль

Укрінформ
Незабаром можна буде пройти митне оформлення транспортних засобів за допомогою застосунку й порталу "Дія".

Про це Прем‘єр-міністр України Денис Шмигаль заявив під час спільного брифінгу в Києві з очільником уряду Польщі Матеушем Моравецьким, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Стосовно податків на автомобільний транспорт. Ця норма відтермінована до 1 липня, але до цього часу також буде запроваджена полегшена процедура швидкого розмитнення через Дію. Тобто всі українці зможуть розмитнювати автомобілі ще на під'їзді до митного кордону України", - сказав Шмигаль.

Він наголосив, що це значно спростить процедуру реєстрації.

Читайте також: В Україну завезли вже 80 тисяч безкоштовно розмитнених авто

Прем'єр зауважив, що у держави є стратегія розвитку автомобільного транспорту.

"Наголос ми будемо робити в сьогоднішніх реаліях на електромобілях та на гібридних авто. Там будуть ще окремі пільги", - зауважив Шмигаль.

Читайте також: У «Дії» запустили збір коштів для армії через платформу United24

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський 20 березня підписав закон, який визначає особливості адміністрування податків і зборів під час дії правового режиму воєнного стану. Згідно з ним, з 1 квітня 2022 року до припинення або скасування воєнного, надзвичайного стану на території України передбачено можливості фізичним особам - підприємцям та юридичним особам з оборотом до 10 млрд грн сплачувати єдиний податок з обороту в обсязі 2% за правилами, встановленими для 3-ої групи платників єдиного податку, тобто із звільненням від податку на прибуток, ПДВ та інших платежів.

На тепер у Верховній Раді зареєстрований проєкт закону про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів щодо перегляду окремих пільг з оподаткування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-