«Гарантований покупець» оголосив два «зелених» аукціони

«Гарантований покупець» оголосив два «зелених» аукціони

Укрінформ
ДП «Гарантований покупець» запрошує учасників ринку взяти участь в аукціонах із продажу «зеленої» електроенергії 31 травня і 1 червня.

Про це повідомляє пресслужба компанії у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Перший тиждень літа буде насичений на аукціони, які ініціює ДП «Гарантований покупець». Запрошуємо взяти участь у торгах за двосторонніми договорами всіх зацікавлених у вуглецево-нейтральній енергії учасників ринку електричної енергії», - йдеться в повідомленні.

У компанії зазначають, що перший аукціон відбудеться 31 травня, об 11.00, на майданчику Української енергетичної біржі. Бажаючі зможуть придбати електроенергію з періодом постачання 6-30 червня 2022 року. При цьому продавець гарантує, що не менше 90% цієї електроенергії вироблено з енергії сонця.

Читайте також: Бізнес просить уряд не змінювати умов розрахунків з виробниками «зеленої» електроенергії

Другий аукціон відбудеться на УЕБ 1 червня, також об 11.00. Період постачання придбаної електроенергії аналогічний — 6-30 червня 2022 року.

Як повідомлялося, Європейська бізнес-асоціація (EBA) звернулася до Кабінету Міністрів та Верховної Ради з проханням утриматись від будь-яких законодавчих та регуляторних ініціатив, які спрямовані на зміну існуючої моделі ринку електричної енергії. Зокрема, просять не змінювати умов розрахунків з виробниками електронергії з відновлюваних джерел (ВДЕ) і утриматися від перегляду "зелених" тарифів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-