Бізнес вже отримав 114 мільярдів доступних кредитів

Бізнес вже отримав 114 мільярдів доступних кредитів

Укрінформ
Український бізнес отримав понад 114 млрд грн за програмою програми "Доступні кредити 5-7-9%".

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство економіки.

"Вже 41,5 тис. кредитів на загальну суму 114 млрд грн отримали підприємці з початку старту програми «5-7-9%». Це переважно підприємства сільського господарства (51%), торгівлі і виробництва (22,5%) та промислової переробки (14,5%)", - йдеться в повідомленні.

Серед регіонів у пільговому кредитуванні бізнесу лідирують Київ, Львівська, Харківська, Дніпропетровська, Одеська та Вінницька області.

Більшість кредитів (на загальну суму 58,3 млрд грн) підприємці беруть на антикризові цілі, значною є кількість кредитів на рефінансування (25,8 млрд грн), а також з метою здійснення інвестицій (10,2 млрд грн).

У програмі задіяні 42 банки, з яких за кількістю кредитних договорів тримають першість ПриватБанк (17 тис.), Ощадбанк (5,2 тис.) та Райффайзен Банк (3,8 тис.).

Читайте також: Під час війни землю в користування можна надавати за спрощеною процедурою - U-LEAD

«Трансформована програма «5-7-9%» дає українським підприємцям можливість продовжувати свою діяльність та ефективно долати труднощі, спричинені війною, підтримуючи стійкість економіки України. Це вкрай важливо не лише для нас. <...> Відновлення української економіки може стати одним зі стабілізуючих факторів у попередженні глобальних кризових явищ”, – зауважив заступник міністра економіки Олександр Грибан.

Як повідомлялося, наприкінці квітня Кабмін вніс зміни до державних програм «Доступні кредити 5-7-9%» і «Доступний фінансовий лізинг 5-7-9%». Зокрема, уряд уніфікував підхід у наданні фінансової державної підтримки суб’єктам підприємництва.

Крім того, Кабмін дозволив залучати доступні кредити підприємствам державного сектору економіки.

Читайте також: До платформи підтримки експорту NAZOVNI підключені вже всі посольства України

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-