Енергоатом під'єднав до системи нові потужності з виробництва чистої електроенергії

Енергоатом під'єднав до системи нові потужності з виробництва чистої електроенергії

Укрінформ
ДП «НАЕК «Енергоатом» завершив роботи з випробування нових високоманеврових генеруючих потужностей з виробництва електроенергії та підключив їх до електромережі України.

Про це повідомляє пресслужба НАЕК «Енергоатом» в Телеграмі, передає Укрінформ.

«Під час війни Енергоатом продовжив реалізацію раніше розпочатих інвестиційних програм та проєктів, особливо тих, які можуть дати значний ефект у короткостроковій перспективі. І це – попри нанесену окупантами шкоду, проблеми з логістикою та постачанням обладнання, комплектуючих і матеріалів. Ми забезпечуємо стабільну роботу української енергосистеми та атомної енергетики під час війни, підтримуємо її міцність та надійність», — підкреслив очільник компанії Петро Котін.

Зауважується, що з огляду на безпекову ситуацію в країні, подробиць проєкту не наводиться.

Читайте також: Нафтогаз спростовує, що тарифи на тепло зростуть утричі

Однак в компанії відмічають, що це вже другий проєкт, реалізацію якого ДП «НАЕК «Енергоатом» завершив під час війни. 25 квітня поточного року компанія отримала від Держатомрегулювання окремий дозвіл на введення в експлуатацію Централізованого сховища відпрацьованого ядерного палива у Чорнобильській зоні.

Як повідомлялося, із січня 2022 року і станом на 19 травня НАЕК "Енергоатом" перерахувала до державного бюджету 8,9 млрд грн, що у 1,9 раза більше порівняно з аналогічним періодом 2021 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-