Нацбанк врегулював умови застосування електронного підпису та електронної печатки

Нацбанк врегулював умови застосування електронного підпису та електронної печатки

Укрінформ
25 травня набрала чинності постанова Національного банку України, яка врегулює умови застосування учасниками платіжних систем електронного підпису та електронної печатки.

Про це повідомляє пресслужба НБУ, передає Укрінформ.

«Національний банк врегулював умови застосування електронного підпису та електронної печатки в платіжній сфері. Тепер норми, що діють у банківській системі України під час створення, оброблення та зберігання електронних документів, пов’язаних із вчиненням правочинів, поширюватимуться і на платіжні організації платіжних систем, учасників платіжних систем, операторів послуг платіжної інфраструктури та їх клієнтів (користувачів платіжних систем)», — йдеться в повідомленні.

Зокрема, визначено види електронного підпису та електронної печатки, які застосовуються платіжними установами, та установлено вимоги щодо їхнього застосування. Також НБУ врегулював процес створення та зберігання електронних документів платіжними установами.

Як підкреслює регулятор, всі ці міри сприятимуть суттєвому зменшенню непродуктивних витрат, а також підвищенню ефективності виконання банківських та платіжних операцій, швидкості та якості обслуговування фінансовими установами своїх клієнтів.

Читайте також: Нацбанк зменшив ліміт на зняття готівки за кордоном до ₴50 тисяч

Як повідомлялося, за даними НБУ, кількість небанківських фінустанов у ІV кварталі 2021 року скоротилася на 96 учасників. В умовах воєнного стану Нацбанк не вдаватиметься до санкцій за незначні порушення в роботі фінансових компаній, ломбардів, лізингодавців, страхувальників і кредитних спілок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-