Нацбанк зменшив ліміт на зняття готівки за кордоном до ₴50 тисяч

Нацбанк зменшив ліміт на зняття готівки за кордоном до ₴50 тисяч

Укрінформ
Із 21 травня Нацбанк тимчасово зменшив щомісячний ліміт на зняття за кордоном готівки - зі 100 тис. грн до 50 тис. грн в еквіваленті.

Про це повідомляє пресслужба Національного банку з посиланням на відповідну постанову Правління НБУ №102 "Про внесення змін до постанови Правління Національного банку України від 24 лютого 2022 року №18", передає Укрінформ.

«Національний банк тимчасово зменшив щомісячний ліміт на зняття за кордоном готівки з гривневих рахунків, відкритих в українських банках, до 50 тис. грн в еквіваленті (зі 100 тис. грн, як було досі)», - йдеться в повідомленні.

Регулятор підкреслює, що це рішення дасть змогу знизити ризики непродуктивного відпливу капіталу, зменшити можливості для спекуляцій та обходу валютних обмежень, а отже, захистити міжнародні резерви України.

Читайте також: НБУ більше не обмежуватиме курс готівкової валюти у банках

Зазначається, що громадяни і надалі матимуть змогу знімати за кордоном готівку з валютних рахунків, відкритих в українських банках, у межах щоденного ліміту в 100 тис. грн.

Зміни також не стосуються використання платіжних карток за кордоном для розрахунків із метою оплати вартості товарів, робіт та послуг – більшість із них можна й надалі здійснювати без обмежень.

Як повідомлялося, аби запобігти виведенню капіталу за кордон, НБУ в березні повернув вимогу надавати документи на підтвердження під час вивезення за кордон валютних цінностей вартістю вище 10 тис. євро (в еквіваленті).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-